KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Patrik Kunčar porazil i počtvrté Libora Lukáše a obhájil tak senátorský post

Patrik Kunčar porazil i počtvrté Libora Lukáše a obhájil tak senátorský post

Přidáno 18. 10. 2018
Slovácký deník
Patrik Kunčar, tak zní jméno staronového senátora volebního obvodu číslo 80, sahajícího od Slavičínska, přes Bojkovicko, část Uherskobrodska až k Otrokovicím.
Dosluhující lidovecký starosta Uherského Brodu tak nejenže na dalších šest let obhájil svou senátorskou pozici, ale během posledních čtyř let vyhrál také čtvrtý duel s Liborem Lukášem, jehož porazil jak v prvním a druhém kole doplňovacích voleb do Senátu v roce 2014, tak i dvakrát ve volbách do Senátu v uplynulých dvou týdnech.
Druhého kola senátních voleb se letos v obvodu číslo 80 účastnilo 18.81 procent oprávněných voličů, od nichž Patrik Kunčar obdržel 60.77 procent, tedy 11 117 hlasů, zatímco kandidátovi Soukromníků Liboru Lukášovi odevzdalo svůj hlas 39.22 procent, tedy 7176 voličů.

„Mám z výsledku obrovskou radost a jsem rád, že lidé na Slovácku a jižním Valašsku ukázali, že stále věří v dobro a nedají se koupit za peníze. Zvláště poté, co vyšel těsně před druhým kolem proti mé osobě pamflet v Parlamentních listech, jsem zažíval těžké chvíle. O to víc chci poděkovat všem, co mě celou dobu podporovali,“ sdělil těsně po sečtení hlasů Patrik Kunčar.
Libor Lukáš při hodnocení výsledků litoval nízké volební účasti.
„Blahopřeji vítězi. Pro nás to znamená, že se lépe zadaří snad někdy příště. Disciplinovanost voličů Patrika Kunčara je o něco vyšší než mých voličů. Diametrální rozdíl mezi počtem hlasů, který jsem dostal v první a druhém kole, sehrál podle mého zásadní roli,“ dodal Libor Lukáš.
Kandidát na senátora za Soukromníky narážel svým vyjádřením na fakt, že zatímco jej v prvním kolem podpořilo 11308 voličů, v druhém kole získal jenom něco málo přes 7100 hlasů.